juli 9, 2022

Reclameverbod Gokbedrijven en einde sportsponsoring Casino’s

Best Betting Casinos

Reclameverbod Gokbedrijven en einde sportsponsoring Casino’s

reclameverbod gokbedrijven en sportsponsoring

De kogel is officieel door de kerk. Nadat er een verbod kwam op bekende Nederlanders in gokreclames, komt er nu ook een algeheel verbod op het maken van reclame voor gokactiviteiten. Vanaf 1 Januari 2023 mogen Gokbedrijven en casino’s geen reclame meer maken via onder andere TV, Radio, kranten, billboards en magazines. Het wordt namelijk verboden om proactief en ongevraagd reclame te maken naar Nederlanders. 

Verder is het vanaf 2025 voor gokbedrijven ook niet meer toegestaan om sportclubs te sponsoren. Dit betekent dat je geen gok gerelateerde bedrijven meer op de shirts van voetbalclubs ziet. Ook mag er geen naamsbekendheid meer worden gemaakt in en rondom sportvelden en stadions. Vanaf 1 Januari 2024 is het ook niet meer toegestaan om programma’s of activiteiten te sponsoren. Dit betekent dat Holland Casino geen partner meer mag zijn van de Eredivisie.

Waarom een reclameverbod voor gokbedrijven en casino’s?

De laatste maanden was er erg veel weerstand tegen de hoeveelheid reclame voor gokbedrijven. Meer en meer mensen begonnen te klagen en ook lijkt het erop dat er steeds meer gokkers met problemen bij komen. Of dit door de reclames komt is natuurlijk de vraag. Een gokker weet namelijk altijd wel de weg te vinden naar een casino of een bookmaker. Wel is het aantal aanmeldingen bij online casino’s enorm gegroeid sinds er actief reclame op TV gemaakt wordt.

Het kabinet en de KSA zijn er beide van overtuigd dat ongevraagde reclame voor casino’s en bookmakers een negatief effect heeft op het aantal verslaafden. Ok, de reclames zorgen ervoor dat spelers bij legale veilige sites terecht komen. Maar de keerzijde is dat veel mensen die niet aan gokken dachten door de reclames worden getriggerd om wel een gokje te wagen.

Vandaar dus dat er nu beslist is om een algeheel reclameverbod voor gokbedrijven in te stellen.

Wat betekent het reclameverbod voor casino’s en bookmakers?

TV en Radio reclame is een perfecte manier voor online casino’s om kenbaar te maken dat ze bestaan. Het is dus een goede manier om nieuwe spelers naar hun casino te krijgen. Dit is net als een normale winkel of zaak die klanten wil trekken. Die maken ook reclame om een groep vaste klanten naar het bedrijf te lokken.

Voor bookmakers en casino’s betekent het reclameverbod dat het moeilijker wordt om aan Nederlanders te laten weten dat ze bestaan. Een casino dat nu nog geen vergunning heeft krijgt het dus heel lastig om naamsbekendheid en spelers te krijgen. Casino’s die wel al een vergunning hebben kunnen nog gebruikmaken van de periode tot 1 Januari 2023. Ook hebben zij de tijd gehad om een stukje naamsbekendheid op te bouwen.

Voor nieuwe bedrijven met een licentie gaat het dus knap lastig worden om een marktaandeel te krijgen in Nederland.

Geen sportsponsoring meer na 1 Januari 2025

Ook voor sportverenigingen is er slecht nieuws te melden. Vanaf 1 Januari 2025 is het namelijk voor gokbedrijven niet meer toegestaan om sporten of sportclubs te sponsoren. Dit betekent dat zij niet meer op de shirts van bijvoorbeeld voetbalverenigingen of Nederlandse darts spelers mogen adverteren.

Vooral voor de professionele sportverenigingen is dit een enorme strop. Er gaan namelijk zeer grote bedragen gemoeid met sportsponsoring vanuit gokbedrijven. Een reclamverbod voor gokbedrijven is dus een financiële klap voor clubs die nu reeds deals hebben gesloten met partijen als Kansin, Betcity en Bet365.

De afgelopen weken maakten onder andere AZ, FC Volendam en Ajax bekend dat zij een samenwerking zijn aangegaan met een gokbedrijf. Deze samenwerkingen kunnen dus tot 31 December 2024 doorgaan. Daarna is het einde oefening en zal de club op zoek moeten naar nieuwe sponsoren en inkomsten.

Dit is vanaf 1 Januari 2023 verboden voor gokbedrijven

  • Reclame op TV
  • Het gebruik van bekende Nederlanders als rolmodellen
  • Radio reclame
  • Het inzetten van billboards
  • Promowagens
  • Reclame in geschreven media zoals kranten en magazines
  • Ongerichte reclame op het internet
  • Reclame via social media
  • Gebruik van streamers
  • Emailmarketing
  • SMS Marketing

 

Dit is vanaf 1 Januari 2025 verboden

  • Sportsponsoring
  • Naamgever van programma of activiteit
  • Betting Partner sportvereniging

 

Wat mag er eigenlijk nog wel na het reclameverbod voor gokbedrijven?

Er zijn nog steeds gokbedrijven die een vergunning aanvragen in Nederland. Maar hoe krijgen deze bedrijven dan klanten als er een reclameverbod komt?

Gokbedrijven zullen zich meer moeten richten op websites die niet actief adverteren op het internet. Een website zoals de onze is perfect voor gokbedrijven. Op onze website schrijven wij reviews voor de gokbedrijven en bezoekers zoeken gericht naar deze informatie.

Het is dus eigenlijk alleen nog toegestaan om informatie te tonen wanneer een Nederlander zelf actief zoekt naar gok gerelateerde informatie. Kortom wanneer een Nederlander zelf een website opent waarop informatie staat met betrekking tot casino’s, spellen en bookmakers. Ook is het toegestaan om reclame te maken op sites die actief bezocht worden door bezoekers via bijvoorbeeld Google.

Zolang de reclame maar niet ongevraagd of ongericht is mag een casino of bookmaker nog reclame maken.

Heeft het voor een bedrijf nu nog nut om open te gaan in Nederland?

Je kunt jezelf afvragen of het voor een gokbedrijf nu nog wel nut heeft om in Nederland open te gaan. Wanneer je geen reclame meer kunt maken wordt het lastig om voldoende spelers te triggeren. Deze wetswijziging zal er ook zeker voor zorgen dat er een paar vergunning aanvragers zal afhaken.

Toch zullen er ook partijen zijn die juist een kans zien. Vooral bedrijven met een lage budget zullen nu kansen zien. Deze bedrijven kunnen gebruikmaken van review sites en sites met informatie over gokken. Hierop kunnen zij met creatieve marketing toch een groot deel van de markt proberen binnen te harken.

Wil jij een gokje wagen bij een legaal gokbedrijf?

Heb jij nog geen account bij een online casino in Nederland? Of wil je eens een ander casino proberen?

Wij hebben voor jou de beste casino’s geselecteerd en hebben ze ook direct voor je getest. In onderstaand overzicht vind je de top 10 casino’s en bookmakers in Nederland. Wil je meer lezen over een casino? klik dan op de review link en lees alles wat je moet weten over jouw keuze.

Wanneer je de aanwezige bonus wilt claimen kun je op de “speel nu” knop drukken en binnen een paar minuten een account aanmaken.

1

Toto Casino

bonus

70 Spins

+100%

bonus

70 Spins

+100%

99

score

  • 70 Gratis Spins bij inschrijving (Geen storting nodig)
  • €50 Free Bet na storting
  • Mobiele App Beschikbaar

99

score

Toto Casino review

2

Circus Casino

bonus

100%

+€250 Free Bets

bonus

100%

+€250 Free Bets

99

score

  • 100% Bonus tot wel €250
  • €250 Aan Free Bets voor Sportwedden
  • Loyaliteitsprogramma

99

score

Circus Casino review

3

Holland Casino

Bonus

100%

+100 Spins

Bonus

100%

+100 Spins

98

score

  • 100% Welkomstbonus + 100 Spins
  • €50 Gratis Wedden
  • Nummer 1 Casino

98

score

Holland Casino review

4

Kansino Casino

98

score

  • Uitbetalingen binnen 15 minuten
  • 1.300+ Spellen
  • Nederlandse licentie

98

score

Kansino Casino review

5

Jacks Casino

bonus

100%

+€50 Gratis

bonus

100%

+€50 Gratis

98

score

  • 100% Casino Bonus
  • €50 Gratis Sport Bet
  • Grootste Spelaanbod

98

score

Jacks Casino review

6

Betcity

Free Bet

€50

+€100 Free Spins

Free Bet

€50

+€100 Free Spins

97

score

  • €50 Free Bet (Sport)
  • €100 Free Spins Bonus
  • Veilig & Betrouwbaar

97

score

Betcity review

7

Fair Play Casino

bonus

50%

tot €250

bonus

50%

tot €250

97

score

  • Novomatic Games aanwezig
  • Goede Bonusvoorwaarden
  • Nederlandse Licentie

97

score

Fair Play Casino review
*Nieuw Online

8

Casino777

bonus

100%

tot €250

bonus

100%

tot €250

96

score

  • Welkomstbonus tot €250
  • Super snelle uitbetalingen
  • Exclusieve Spellen

96

score

Casino777 review

9

Bet365

bonus

100%

tot €50

bonus

100%

tot €50

95

score

  • 100% Bonus op je 1ste storting
  • Casino & Sportwedden & Poker
  • Live Casino Spellen aanwezig

95

score

Bet365 review

10

Tombola

90

score

  • Beste Bingo Aanbieder
  • Casino Aanwezig
  • Nederlandse licentie

90

score

Tombola review

Gerelateerde berichten

JVH Gaming (Jack’s Casino) verkrijgt online casino vergunning

JVH Gaming (Jack’s Casino) verkrijgt online casino vergunning

Na de eerste 10 licenties was het even stil, maar nu heeft de Kansspelautoriteit (KSA) een 11e bedrijf een vergunning voor het aanbieden van online gokspellen verleend. Ditmaal gaat het om de JVH gaming & entertainment group (JOI Gaming Limited), bekend van casinoketen Jack’s Casino. Volgens...

Gratis Skybox tickets bij AZ via Kansino

Gratis Skybox tickets bij AZ via Kansino

Wil jij een lekker potje voetbal kijken bij AZ? Lekker met je vrienden, familie of collega's naar de business lounge. Dit kan nu via Kansino. Kansino is de komende jaren trouwe hoofdsponsor van AZ Alkmaar. Bij het hoofdsponsorschap horen ook de nodige businesskaarten. Deze gratis skybox...

Zijn Online Casino Streamers Nep of Echt? We zoeken het uit!

Zijn Online Casino Streamers Nep of Echt? We zoeken het uit!

De laatste jaren is de markt van online streaming geëxplodeerd. Je vindt tegenwoordig veel mensen online die zichzelf streamen tijdens het spelen van muziek of hoe je bepaalde dingen maakt of doet. Een ander type streaming dat ongelofelijk populair is geworden zijn gaming streamers. Op het...

ComeOn krijgt Licentie van de KSA

ComeOn krijgt Licentie van de KSA

Binnenkort kunnen we spelen bij een nieuw Online Casino in Nederland. ComeOn Group heeft een licentie gekregen van de Kansspelautoriteiten (KSA). Met deze licentie kunnen zij vanaf nu legaal casinospellen aanbieden op de Nederlandse markt. De ComeOn Group is het 20e bedrijf wat een licentie...

Nieuw bij TOTO: Dagelijkse Jackpot!

Nieuw bij TOTO: Dagelijkse Jackpot!

Bij TOTO Casino kun je tegenwoordig ook dagelijkse jackpots winnen! Sinds de opening van TOTO Casino op 1 oktober 2021 kun je al jackpot slots spelen zoals Mega Moolah slots, maar nu zijn er ook dagelijkse jackpots. Deze zijn exclusief bij TOTO! Je kunt deze dagelijkse jackpot dus niet bij...

Unibet open en online in Nederland

Unibet open en online in Nederland

Voor vele liefhebbers van online gokken is er goed nieuws. Vanaf nu is Unibet open en online in Nederland. Of we kunnen eigenlijk beter zeggen, Unibet is weer open in Nederland. Na een afwezigheid van bijna een jaar is Unibet nu definitief terug voor Nederlanders. En nu volledig legaal...

Plaats een reactie